Aktuális információk

2020. augusztus 31-én hétfőtől ismét mindenki számára látogatható az SZTE Klebelsberg Könyvtár. Olvasóink az alábbiakban részletesen tájékozódhatnak az igénybe vehető szolgáltatásaink működési rendjéről és körülményeiről.

A könyvtár állományának helyben történő használata mindenki számára lehetővé válik. Az olvasótermeink, a különgyűjtemények és a 3. emeleti számítógépes kabinet a nagyközönség előtt újra nyitva áll.

A könyvtárba érkezőket kérjük, hogy az érvényben lévő egészségügyi-biztonsági szabályokat feltétlenül tartsák be. Ennek érdekében használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt és az épület csomagmegőrzőjét, viseljenek maszkot, valamint tartsák be a 1,5 méteres távolságot. Az olvasótermekben és a számítógépes kabinetben szíveskedjenek a megjelölt ülőhelyeket szabadon hagyni.

2020. augusztus 31. 8 órától a könyvtárba belépni az épület főbejáratán keresztül lehet. Az érvényes egyetemi protokoll értelmében belépéskor minden könyvtárlátogatónak lázmérésen és egy kockázatszűrő kérdőív kitöltésén kell átesniük, ebben kérjük szíves együttműködésüket. A kitöltésről igazolást adunk, ami az adott napra érvényes. A maszkviselést folyamatosan ellenőrzi a biztonsági szolgálat az épületen belül, és többszöri szabályszegésért megvonhatják az épület látogatásának jogát.

A szabadpolcos könyvállomány és a raktári példányok kölcsönzésének menete az általános rendnek megfelelően történik majd. A kölcsönzésekre határidők és egyéb szabályok terén a kölcsönzési szabályzatunk rendelkezései vonatkoznak. Könyvtáros munkatársaink segítségét a megszokott szolgálati pontokon (kölcsönző, tájékoztató, emeleti olvasótermek) vehetik igénybe.

Azon olvasóink, akik eddig még nem iratkoztak be, a könyvtári beiratkozás feltételeiről a Beiratkozási szabályzatunkban tájékozódhatnak.

További kérdések esetén kereshetők munkatársaink telefonon (+36(62)546-633), a kapcsolati-űrlapon, email-ben (info@ek.szte.hu) vagy hétköznap 10-14 óra között chaten.

Részletes nyitvatartásunkról itt tájékozódhatnak.

Utoljára frissítve: 2020.09.07.