A magyarországi Jehova Tanúi Egyház története – Kötetbemutató

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A magyarországi Jehova Tanúi Egyház története – Kötetbemutató

március 21 4:30 du. - 6:00 du.

A Gondolat Kiadónál megjelent monográfia szerzőivel, Petrás Évával, Szita Szabolccsal és Jakab Attilával a rendezvény házigazdája, Máté-Tóth András (SZTE BTK Vallástudományi Tanszék) beszélget.

A kötetről:
Jehova Tanúi a XX. század eleje óta élnek Magyarországon. A Horthy-korszakban hol kommunistának, hol cionistának nyilvánították őket. A Rákosi- és Kádár-korszakban nyugati ügynököknek, Amerika-bérenceknek, rendszerelleneseknek, szovjetelleneseknek, demokráciaelleneseknek bélyegezték őket. A rendszerváltás után is megkapták a társadalomra való veszélyes, a családellenes, nemzetellenes fanatikus szekta minősítéseket.
Napjainkban közel negyven ezren vannak a közösség tagjai és a velük rendszeres kapcsolatban lévő, Bibliát tanulmányozó személyek. Kik is valójában Jehova Tanúi? Hogyan élte túl a közösség a XX. század megannyi megpróbáltatását és üldöztetését. Mi a helyük és szerepük a mai magyar társadalomban? Négy történész levéltári kutatásai, visszaemlékezések és bírósági iratok alapján rajzolja meg a közösség magyarországi történetét.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletek

Dátum:
március 21
Időpont:
4:30 du. - 6:00 du.
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2219904721399890/

Szervezők

SZTE Bölcsészettudományi Kar
SZTE BTK Vallástudományi Tanszék
SZTE Klebelsberg Könyvtár

Helyszín

AudMin. – SZTE Klebelsberg Könyvtár, földszint
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép