Betűevők találkozó – elhülyüléstörténetek

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Betűevők találkozó – elhülyüléstörténetek

május 22 5:00 du. - 6:30 du.

Betűevők májusi találkozójaSzezonzáró találkozónkon az elhülyüléstörténetekkel foglalkozunk, olyan sztereotip keretet adva ezen témának: hogy a tudás valóban hatalom-e? a tudás boldogít? aki könyvtárba jár okosabb? hogyan nézünk az okosakra/ zsenikre?

Fókuszban Daniel Keyes: Virágot Algernonnak c. könyve.

„Az intelligencia az emberiség egyik legnagyobb adománya. De a tudásra való törekvés túlságosan is gyakran kiszorítja a szeretetre való törekvést. Ezt éppen mostanában fedeztem föl. Fogadják el hipotézisként: az intelligencia, ha nem képes arra, hogy szeretetet adjon, vagy elfogadjon, szellemi és erkölcsi összeomláshoz, neurózishoz, sőt, esetleg pszichózishoz vezet.
Az önmagával eltelt, befelé forduló értelem, mint önző végcél, kirekesztve az emberi kapcsolatokat, csak erőszakhoz és fájdalomhoz vezet. Amikor csökkent értelmű voltam, sok barátom volt. Most egy sincs. Ó, ismerősöm sok van. Rengeteg. De nincs egyetlen igazi barátom sem.
Nem úgy mint a pékségben volt. Nincs a világon egyetlen barátom sem, aki jelentene nekem valamit, vagy akinek én jelentek valamit.”
(Daniel Keyes: Virágot Algernonnak)

A Betűevők olvasókör megtalálható a Facebookon és havonta egyszer az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. Bárki csatlakozhat, aki szívesen olvas és aki szívesen beszélget az olvasmányairól.

Mindenkit szeretettel várunk!

Részletek

Dátum:
május 22
Időpont:
5:00 du. - 6:30 du.
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

AudMin. – SZTE Klebelsberg Könyvtár, földszint
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország

Szervező

Betűevők Könyvtári Olvasókör