Betűevők találkozó – háborús regények

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Betűevők találkozó – háborús regények

február 21 5:00 du. - 6:00 du.

A háborús regény olyan regény, amelynek elsődleges cselekménye háborúban zajlik: vagy a harctéren, a fegyveres összecsapás színhelyén vagy pedig a hátországban, ahol a szereplők a háborúra való felkészüléssel, annak hatásaival foglalkoznak – ez a háborús regény definíciója a Wikipédiában.

Ti szoktatok háborús regényeket olvasni? Melyik a kedvencetek?

Vendégünk Aranyi Zoltán, könyvtárunk Hadtörténeti Gyűjteményének vezetője, aki sok más mellett azt is megosztja velünk, hogy Az elit alakulat miért nem „csak” száraz tényregény.

A Betűevők olvasókör megtalálható a Facebookon és havonta egyszer az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. Bárki csatlakozhat, aki szívesen olvas és aki szívesen beszélget az olvasmányairól.

Csatlakozás a csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/betuevok/

Betűevők 2018 február

Összefoglaló a találkozóról:

Az influenza miatt családias hangulatban telt el a Betűevők februári találkozója. Meghívott vendégünk, Aranyi Zoltán is a betegség áldozatául esett, de megidéztük őt egy komment formájában: Az elit alakulat valójában szakkönyv a javából, kőkemény „oral history”, de ez a műfaj sajnos nálunk nem elterjedt. Az elit alakulat filmváltozata nagyon jó, de kerüljük el a párját a The Pacific – A hős alakulatot. Megállapítottuk, hogy utóbbi is egy könyvből készült, és szintén egy Ambrose a szerzője, csak nem Stephen E., hanem Hugh Ambrose, és már csak a molyos értékelések alapján sem fogjuk elolvasni. A nehéz háborús téma ellenére különösen vidáman töltöttük el ezt a két órát, és még új tagot is üdvözölhettük, akinek igyekeztünk megmagyarázni, hogy nem szoktunk mindig ilyen fáradtak lenni, és ennyire összevissza beszélni. J Sanyi rajzolt nekünk csillagerődöket (tudtátok, hogy mennyi ilyen van a környékünkön? Novi Sad, Gyulafehérvár, Arad, Komárom és Selmecbánya – ahová Firenze után tervezünk Betűevők kirándulást J), offtopicként beszéltünk az imdb-s csalásokról és végül a Zsírkígyóig is eljutottunk, amit valahonnan feltétlenül be kell szereznünk.

Könyvajánlós hosszabb összefoglaló a csoportban olvasható.

Részletek

Dátum:
február 21
Időpont:
5:00 du. - 6:00 du.
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

AudMin. – SZTE Klebelsberg Könyvtár, földszint
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép

Szervező

Betűevők Könyvtári Olvasókör