Gyógynövényekről régen és ma – Kvíz és kiállítás

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gyógynövényekről régen és ma – Kvíz és kiállítás

2018 június 11 8:00 de. - 2018 június 22 10:00 du.

A SCI-eszta gyűjtemény szervezte előadásunk mellé kvízjátékkal, az Átriumban pedig egy ehhez kapcsolódó kiállítással is készültünk. Különgyűjteményünkből, a Régi Könyvek Tárából is válogattunk gyógynövényes érdekességeket.

Játssz velünk, és válassz könyvet magadnak!

Kitölthető: június 22. (péntek), 22h-ig. Sorsolás: június 25-én, hétfőn lesz. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Az előadásról:
A növények gyógyászati célú felhasználása egyidős az emberiséggel. A gyógynövények alkalmazásának egyik legkorábbi írásos emléke a Kr.e 1534-ből származó egyiptomi Ebers-papirusz. A gyógynövények hatásainak megismerése, illetve felhasználásuk megalapozottsága azonban a papirusz létrejöttét követően is több mint 3000 éven keresztül, a 19. század végig kizárólag a megfigyelésen alapult.
A növényekkel kapcsolatos ismeretek évszázadokon át leginkább szájról-szájra terjedtek. A természet- és élettudományok fejlődése a 20. századra tette lehetővé a modern gyógynövénykutatás létrejöttét. A gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos eredmények napjainkban elképesztő sebességgel gyarapodnak, ezért a megfelelő, hiteles információk kiszűrése a tudományosan nem megalapozott, sokszor akár veszélyes információk közül lehetetlennek tűnő feladat.

Részletek

Kezdés:
2018 június 11 8:00 de.
Vége:
2018 június 22 10:00 du.
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Szervező

SZTE Klebelsberg Könyvtár

Helyszín

Átrium – SZTE Klebelsberg Könyvtár
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép