Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Marcela Trujillo chilei képregényrajzoló kiállítása – Ídolo/Bálvány – Egy szinte igaz történet

2020 február 28 12:30 de. - 2020 március 21 8:00 du.

A Cervantes Intézet, a Chilei Nagykövetség, az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék és az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezésében.

Szeretettel várunk mindenkit Marcela Trujillo chilei festő, illusztrátor és képregényrajzoló ‘Bálvány – Egy szinte igaz történet’ c. kiállításának a megnyitójára!

A kiállítást megnyitja: Dr. Javier Valdivielso Odriozola, a Cervantes Intézet igazgatója, Dr. Nagy Gyula, az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgató-helyettese és Dr. Csikós Zsuzsanna, az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék tanszékvezetője.

A megnyitó időpontja: 2020. febr. 28., 12.30 (a megnyitót követően az épület nyitvatartási idejében folyamatosan látogatható)
Helyszín: földszint, Átrium

A kiállítás a Cervantes Intézet honlapján: https://cultura.cervantes.es/budapest/hu/Ilustraciones-de-Marcela-Trujillo/127280

A művészről:
Marcela Trujillo Chilében és New Yorkban tanult, világszerte vett részt csoportos kiállításokon, de egyéni kiállításai is voltak. A következő képregénykönyvek szerzője: “Las crónicas de Maliki 4 ojos” (Feroces Kiadó), “El diario íntimo de Maliki 4 ojos” (Ril Kiadó), “Maliki en tinta china” és “El diario iluminado de Maliki” (Ocho Libros Kiadó), “Quiero ser flaca y feliz” (Planeta Kiadó), ez utóbbit Karolina Lama pszichológussal együtt írta. Nemrégen jelent meg első fikciós grafikai regénye “Idolo, una historia casi real” címmel (Penguin Random House Kiadó). Rajzot és grafikai narrációt tanít a Diego Portales Egyetemen, a Chilei Egyetemen és az ARCOS-ban. Sol Díazszal együtt egy női képregény podcast producere és vezetője (La Polola, hallható a Soundcloudon és az iTunes-on). Santiago de Chilében él és dolgozik.

Részletek

Kezdés:
2020 február 28 12:30 de.
Vége:
2020 március 21 8:00 du.
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/602179730621887/

Szervezők

SZTE BTK Hispanisztika Tanszék
SZTE Klebelsberg Könyvtár Zenei Gyűjtemény

Helyszín

Átrium – SZTE Klebelsberg Könyvtár
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép