Nők a csillagászatban – SCI-eszta előadás

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nők a csillagászatban – SCI-eszta előadás

március 20 5:00 du. - 6:00 du.

 

Folytatódik tovább a nagy sikerű tudományos ismeretterjesztő sorozatunk a SCI-eszta polc rendezésében!

Következő előadásunk Nők a csillagászatban címet kapta, amiről Orosz Tímea PHD-hallgató (SZTE Gyógyszeranalitikai Intézet) fog beszélni nekünk, aki tagja a Magyar Csillagászati Egyesületnek is.

“Precíz háziasszony, gondoskodó anya, odaadó feleség – leginkább ezekben a szerepekben kellett helyt állniuk a nőknek az elmúlt évszázadokban. Aki a tudományos életben részt akart venni, annak keményen kellett érte harcolnia felrúgva a korabeli nemi szerepeket és elvárásokat.
Mégis akadtak közülük olyan hölgyek, akik a háztartási feladatok helyett az égbolt csodáit és titkait fürkészték máig ható egyedülálló felfedezéseket ránk hagyva. Ma a tudás nemtől független kincs, a XXI. század sztereotípiája szerint azonban még mindig kevés nő választja a kutatói pályát. Szerencsére egyre több példa cáfol erre rá, hiszen az utóbbi években a mérleg “női fele” megemelkedett a földtől, egyre több kiváló szakember kerül ki a hölgyek köréből.
Ha érdekel, milyen úttörő sikereket értek el a nők a csillagászat területén az ókortól egészen napjainkig, gyere el és hallgasd meg az előadást.”

Várunk szeretettel mindenkit!

Részletek

Dátum:
március 20
Időpont:
5:00 du. - 6:00 du.
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/358442484757920/

Helyszín

AudMin. – SZTE Klebelsberg Könyvtár, földszint
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép