Médiatéka

Mi is ez?

A Médiatéka létrejöttének alapját az a felismerés adta, hogy az oktatásban, tanulásban és kutatásban a hagyományos könyvtári dokumentumokból származó ismereteket az adott témához kapcsolható audiovizuális dokumentumokkal gazdagítani és árnyalni lehet. Bizonyos esetekben (pl. egy kortörténeti dokumentumfilmmel) olyan többletinformációkhoz is juthatunk, melyet más forrásból nem lehet beszerezni.
A SZTE polgárai a Médiatékában elsősorban dokumentumfilmek (történelmi, irodalmi, riport- és portréfilmek, dokumentumesszék, tudományos ismeretterjesztő filmek stb.) közül választhatnak, de gyűjteményünkben több játékfilm is található (klasszikusok és irodalmi adaptációk).

Hol találom?

A Médiatékában található filmeket a Zenei Gyűjteményben lehet kikérni és megtekinteni, mely a könyvtár földszintjén található, bejárata az Átrium Batthyány utca felőli végéből nyílik. Hétköznapokon 8 és 18 óra között látogatható, szombaton zárva tart.

Hogyan használhatom?

A Médiatéka állománya megtalálható a könyvtár katalógusában.
A kiválasztott filmet minden esetben a katalógusban megadott helyrajzi számra hivatkozva kell kérni a Zenei Gyűjtemény könyvtárosától, aki kikeresi és beállítja a DVD-t.
A filmek csak helyben tekinthetők meg, azok kölcsönzésére, másolására nincs lehetőség.

A gyűjteményről