Raktárak

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár azon a könyvei és folyóiratai, amelyek nem a szakolvasói terekben vannak elhelyezve, az épületben lévő (földszint, I., II., III., IV. emelet) és a külső raktárakban találhatók. A könyvek és folyóiratok a raktárakból helyben használatra kikérhetők, illetve a könyvek – ha a könyv típusa és hozzáférhetősége megengedi – kikölcsönözhetők.

Raktári kérés otthonról is indítható az online katalógusunkból a Raktári kérés küldése gombra kattintva.

Raktári kikérés

Bejelentkezés után lehetőség van választani, hogy kölcsönzésre vagy helyben olvasásra kérjük ki a dokumentumot.

Raktári kikérés

Ha a könyv a katalógus szerint kikölcsönözhető, és az olvasó a kölcsönzést jelöli meg, akkor a könyv a földszinti Kölcsönzőbe kerül, ahol az olvasó azt kikölcsönözheti. A raktári folyóiratokat sem lehet kölcsönözni!

Ha az olvasó helyben szeretné használni a dokumentumot, akkor bejelölheti, hogy melyik szakolvasóba (hányadik emeletre) kéri a kötetet. A raktárosok a kiválasztott szakolvasó tájékoztató pultjához szállítják a könyvet vagy folyóiratot, ahol az olvasó azt átveheti és a Könyvtáron belül használhatja. A raktárból kikért anyagot használat után minden esetben vissza kell vinni arra a helyszínre, ahol az olvasó azt átvette és át kell adnia az ott lévő könyvtárosnak!

Raktári kikérés

A könyvtárban használható a Raktári kikérő program is, amely a földszinti Általános folyóirat-olvasó és az emeleti olvasótermek számítógépein fut és a Raktári kikérő program ikonja ikonnal indítható el.

A raktári kiszolgálás időtartama épületen belül – átlagos körülmények között – várhatóan 30-45 perc. Külső raktárakból (szorgalmi és vizsgaidőszakban) hetente két alkalommal szolgálunk ki: hétfőtől csütörtökig leadott kéréseket pénteken 9 órára, a péntektől hétfőig leadott kéréseket kedden 9 órára tudjuk beszállítani. A teljesítés várható idejéről konkrétabb információt a kérés elküldésével egyidejűleg ad a kikérő program.

A raktári kérések aktuális állapotáról a plazmatévéken és a Raktári kéréseim oldalon tudnak tájékozódni olvasóink. Felhívjuk figyelmüket, hogy míg a plazmatévéken az információ folyamatosan frissül, a honlapon minden újabb megtekintés előtt az oldalt frissíteni kell a böngészőben!

Az utolsó kérést a megszokott nyitvatartás idején 19 órakor, rendkívüli nyitvatartás esetén zárás előtt egy órával fogadják a raktárak.

A nagyméretű hírlapok archivált köteteit jelenleg csak a zárt raktári terekben tudjuk használtatni. Kérjük látogatóinkat, hogy az erre vonatkozó igényeiket a földszinti Tájékoztató vagy a szakolvasótermi  pultoknál jelezzék.