Szolgáltatásváltozás

Az alábbi oldalon összegyűjtve találhatóak az aktuálisan fontos információk olvasóink számára.

Aktuális könyvtárhasználati információk

Könyvtárunk 2020. november 11-étől legalább 30 napig a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárva tart.

2020. november 18-a szerdától az Innovációs és Technológiai Minisztérium külön engedélyével korlátozottan elérhetővé tesszük egyes szolgáltatásainkat az SZTE oktatói, dolgozói, doktoranduszai és végzős hallgatói számára.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az itt közöltek új kormányrendeletek függvényében bármikor megváltozhatnak, és a módosítás jogát is fenntartjuk. Kérjük a járványügyi előírások fokozott betartását! Kérdéseikkel keressenek minket az oldal alján található elérhetőségeink bármelyikén!


KÖNYV KÉRÉSE ÉS KÖLCSÖNZÉSE

Az SZTE oktatói, dolgozói, doktoranduszai és végzős hallgatói a kölcsönözni kívánt könyveket, 2020. november 18. reggel 8 órától az online katalógusunk segítségével kérhetik ki. A kéréseket raktári, olvasótermi és különgyűjteményi kölcsönözhető példányokra lehet leadni, otthonról. A katalógusunk használatához itt találnak segítséget. Kérés leadására helyben vagy telefonon nincs lehetőség, csak az előzetesen, online beküldött kéréseket tudjuk teljesíteni. Számos címből több különböző kiadásunk is van, ezért minden esetben figyeljék a példány kiadási évét is!

A kérések teljesítése a leadásától számított 3 órán belül várható, de a katalógus minden esetben tájékoztat a pontos időpontról, amikortól a kért könyvek átvehetők. A kölcsönzésre kért könyvek átvételére csak személyesen lehetséges, a könyvtár Kölcsönző pultjánál, hétköznapokon 8-16 óra között. A főbejáraton keresztül lehet belépni az épületbe, a könyvtári terek a biztonsági kapun belül azonban nem látogathatók. Kérjük, hogy olvasójegyét mindenki hozza magával. Az új kölcsönzésekre határidők és egyéb szabályok terén a kölcsönzési szabályzatunk rendelkezései vonatkoznak. (A kölcsönzésben a helyben olvasható és az éjszakára kölcsönözhető példányok nem vesznek részt.)

VISSZAVÉTEL

A novemberben lejáró példányok kölcsönzési idejét hamarosan egységesen 2021. február 1-éig meg fogjuk hosszabbítani. A lejárati dátumok itt ellenőrizhetők. A korábbi késedelmi díjak megmaradnak, de a bezárás alatt nem növekednek. A kikölcsönzött példányokat az SZTE oktatói, dolgozói, doktoranduszai és végzős hallgatói személyesen is visszahozhatják. A végzős hallgatók kérhetik az abszolutóriumhoz szükséges igazolást, amennyiben nincs könyvtári tartozásuk és nincs kölcsönzött könyv a nevükön. Fogadjuk a postán visszaérkező könyveket, ugyanakkor az automatikusan hosszabbított példányokat nem szükséges visszaküldeni: SZTE Klebelsberg Könyvtár – Kölcsönző. Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.

KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS

Aktuális információk: a szolgáltatás változásai.

INFORMÁCIÓK SZTE OKTATÓK, DOLGOZÓK SZÁMÁRA

A járványhelyzetre való tekintettel biztosítjuk az elektronikus források eléréséhez szükséges jogosultságok távoli megszerzését. Ez kölcsönzésre nem jogosít, ahhoz legalább egy alkalommal személyesen is meg kell erősíteni a beiratkozást. Korábban beiratkozott olvasóinknak teendője ezzel nincsen, lejárt tagság meghosszabbításához írjon e-mailt nevével és kártyaszámával együtt a kolcsonzo@ek.szte.hu e-mail címre. Távoli beiratkozási tudnivalók SZTE dolgozóknak.

Kilépő munkatársak

Az ebben az időszakban kilépő oktatók a távozási lapjuk ügyében első lépésben mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot az illetékes szakreferens kollégával, vagy írjanak a kolcsonzo@ek.szte.hu e-mail címre.

Online források, adatbázisok

INFORMÁCIÓK SZTE HALLGATÓKNAK

A minisztériumi engedély értelmében kizárólag végzős és doktorandusz hallgatók kölcsönözhetnek jelenleg. Részleteit lásd fent. Ugyanakkor a zárva tartásra és a járványhelyzetre való tekintettel ideiglenesen biztosítjuk az elektronikus források eléréséhez szükséges jogosultságok megszerzését. A teljes újranyitást követően ez kölcsönzésre nem jogosít, ahhoz legalább egy alkalommal személyesen is meg kell erősíteni a beiratkozást. Korábban beiratkozott olvasóinknak teendője ezzel nincsen. Távoli beiratkozási tudnivalók SZTE hallgatóknak.

Online források otthonról

 

A szolgáltatásainkat érintő további változásokért kísérjék figyelemmel honlapunkat. Amennyiben további kérdéseik merülnének fel, várjuk leveleiket az info@ek.szte.hu címre. A beérkező levelekre 24 órán belül igyekszünk válaszolni, és könyvtári chatszolgáltatásunk is elérhető minden hétköznap 10-14 óra között, ahol élőben válaszolunk.

 

Utoljára frissítve: 2020.11.16.