Contenta repozitóriumok


A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára által üzemeltetett repozitóriumok teljes szövegükben (ill. teljes képi, mozgóképi, hangi mivoltukban) tárolják, indexelik az oktató- és kutatómunka során keletkezett dokumentumokat, valamint tartalmazzák a Klebelsberg Könyvtár digitalizálási programjai során keletkezett digitális objektumokat.

A Contenta tematikusan elkülönülő repozitóriumok sorozata.

A Contenta repozitóriumrendszer fontos eszköze a jogszabályban rögzített egyetemi tartalomgazdai feladataink megvalósításának: lehetővé teszi az egyetemen keletkezett, a kutatómunkával és oktatással kapcsolatos kiadványok, dokumentumok, publikációk, disszertációk, diplomamunkák, stb. központi vagy egyéni feltöltését, szakszerű indexelését, szolgáltatását és hosszú távú biztonságos archiválását.

Kérjük, anyagai feltöltésével, a repozitórium használatával, ezzel kapcsolatos észrevételeivel támogassa munkánkat!

Technikai vagy tartalmi segítséget a következő címen kérhet:
contenta@bibl.u-szeged.hu

diploma
SZTE Diplomamunka Repozitórium


A Szegedi Tudományegyetemen született diplomamunkák kereshető adatbázisa. A dolgozatok teljes szövegű tanulmányozása – elsősorban szerzői jogi és plágiumbéli megfontolásokból – az egyetem ill. a könyvtár erre a célra kijelölt számítógépein lehetséges.

doktori
SZTE Doktori Repozitórium


A Szegedi Tudományegyetem jogelődjeiben, az aktuális doktori képzésben készült és megvédett dolgozatok, valamint az integrált Szegedi Tudományegyetem létrejötte (2000. január 1.) után megvédett doktori értekezések kereshető adatbázisa.

acta
SZTE Egyetemi Kiadványok


A Szegedi Tudományegyetemhez és jogelődjeihez köthető tudományos és szépirodalmi kiadványok adatbázisa. Már lezárt, illetve kurrens, ma is megjelenő egyetemi kiadványok lelőhelye.

publicatio_350x170
SZTE Publicatio Repozitórium


Az egyetemen folyó tudományos és művészeti tevékenység eredményeképpen született művek teljes szövegű adatbázisa. A repozitóriumba a szerzők tölthetik fel megjelent, és az MTMT-ben már rögzített műveiket PDF formátumban.

univ
SZTE UnivHistória


Az SZTE UnivHistória repozitórium a Szegedi Tudományegyetemhez és jogelődjeihez köthető egyetemtörténeti jelentőségű kiadványok (évkönyvek, tanrendek, egyetemi újságok, hallgatói lapok) adatbázisa.

misc
SZTE Miscellanea


Gyűjtőköre a legszélesebb a repozitóriumaink közül. A Szegedi Tudományegyetemhez szorosan nem köthető, rendkívül vegyes témájú és műfajú, digitálisan elérhető periodikák, könyvek, könyvfejezetek, cikkek kincsestára.

delmagyar_350x170
DélmagyArchív


A DélmagyArchív adatbázisa a Délmagyarország című regionális napilap 1910 és 2010 között megjelent lapszámait tartalmazza digitalizált, teljes szövegű formában.
A teljes szövegű keresés technikai okok miatt bizonytalan ideig szünetel, a böngészés azonban továbbra is lehetséges.
A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.

tisza
Tiszatáj archívuma


Az 1947 óta megjelenő Tiszatáj című szépirodalmi folyóiratban megjelent irodalmi alkotásokat tartalmazza teljes szövegűen visszakereshető, digitalizált formában.

szenatus
SZTE Szenátus Repozitórium


A Szegedi Tudományegyetem Szenátus dokumentumainak kereshető adatbázisa. (Csak az Egyetem belső hálózatán használható.)