Könyvtárhasználati tudnivalók

Aktuális könyvtárhasználati információk

Szolgáltatásaink az általános rend szerint üzemelnek. Az új kölcsönzésekre a kölcsönzési szabályzatunk rendelkezései vonatkoznak. Az épületbe a főbejáraton keresztül lehet belépni; kérjük, hogy olvasójegyét mindenki hozza magával. Látogatáskor a táskát, kabátot a csomagmegőrző szekrényekben vagy a ruhatárban kérjük elhelyezni.

HELYBEN HASZNÁLAT

A könyvtári terek (olvasótermek, számítógépes kabinetek) várják látogatóinkat; a könyvtárosok segítsége a Kölcsönözőben, a Tájékoztató pulton és az 1-4. emeleti olvasóteremben kérhető.

KÖNYV KÉRÉSE ÉS KÖLCSÖNZÉSE

  • Olvasóink a kölcsönözni kívánt raktári könyveket az online katalógusunk segítségével kérhetik ki. A katalógusunk használatához itt találnak segítséget.
  • A kérések teljesítése a leadásától számított 35-45 percen belül várható, de a katalógus minden esetben tájékoztat a pontos időpontról, amikortól a kért könyvek átvehetők.
  • A kölcsönzésre kért könyvek átvételére személyesen van lehetőség a könyvtár Kölcsönző pultjánál.
  • A szakolvasótermi és különgyűjteményi példányokat a korábban megszokott rend szerint, személyesen lehet levenni a polcokról. Ezek a példányok raktári kikérővel nem kérhetők.

VISSZAVÉTEL

Az aktuális lejárati dátumok itt ellenőrizhetők. Jelenleg az általános kölcsönzési szabályok vannak érvényben. Olvasóink a kikölcsönzött példányokat személyesen vissza tudják hozni, illetve a visszaérkező könyveket postai úton, ajánlott küldeményként vagy csomagként is fogadjuk. Címzés: SZTE Klebelsberg Könyvtár – Kölcsönző. Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10. Amennyiben az aktuálisan kikölcsönzött könyvekkel kapcsolatban bármilyen probléma vagy kérdés merülne fel, munkatársaink kereshetők a megadott elérhetőségeinken.

KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS

Az aktuális információk itt érhetők el.

INFORMÁCIÓK SZTE HALLGATÓKNAK

Az elsőéves, a könyvtárba először beiratkozó SZTE-s hallgatók számára a könyvtári tagság a Modulo-s “könyvtári belépési nyilatkozat” kitöltésével kezdeményezhető. Segítséget itt találhatnak a kitöltéshez. A felsőbb éveseknek, MA-n elsősöknek a könyvtári beiratkozást nem kell megismételniük. Az aktuális félévben végző hallgatók záróvizsgájukat megelőzően kérhetik az abszolutóriumhoz szükséges igazolást, amennyiben nincs könyvtári tartozásuk és nincs kölcsönzött könyv a nevükön. További beiratkozási tudnivalók SZTE hallgatóknak. 

Online források, adatbázisok

hallgatók számára összegyűjtött e-forrásaink>>>
szakdolgozat.ek.szte.hu>>>

INFORMÁCIÓK SZTE OKTATÓK, DOLGOZÓK SZÁMÁRA

Beiratkozás vagy a lejárt könyvtári tagságok meghosszabbítása miatt az SZTE oktatói, dolgozói személyesen kereshetnek fel bennünket a Kölcsönző pultnál. Akik számára egészségügyi okokból megoldhatatlan a személyes látogatás, azok névvel és kártyaszámmal együtt a kolcsonzo@ek.szte.hu e-mail címen kérhetnek segítséget. A kilépő egyetemi dolgozók a távozási lapjuk ügyében első lépésben mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot az illetékes szakreferens kollégával, vagy írjanak a kolcsonzo@ek.szte.hu e-mail címre.

Online források, adatbázisok

oktatók számára javasolt e-forrásaink>>>
szerzoknek.ek.szte.hu>>>

A szolgáltatásainkat érintő további változásokért kísérjék figyelemmel honlapunkat. Amennyiben az itt közölteken felül további kérdéseik merülnének fel, várjuk leveleiket az info@ek.szte.hu címre. A beérkező levelekre 24 órán belül igyekszünk válaszolni, és könyvtári chatszolgáltatásunk is elérhető minden hétköznap 10-14 óra között, ahol élőben válaszolunk.

Jelenleg könyvtárunk minden olvasó számára látogatható. Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét, hogy az itt közöltek új kormányrendeletek függvényében bármikor megváltozhatnak, és a módosítás jogát is fenntartjuk.

Utoljára frissítve: 2023.02.09.