WiFi

Eduroam logo

Hogyan csatlakozhatok?
Nem működik, mi lehet az oka?
Mi az eduroam? Bővebb információk
Segédletek a beállításhoz

Hogyan csatlakozhatok?

Minden SZTE-s egyetemi polgár jogosult a WiFi használatára, ha beiratkozott a könyvtárba. A beiratkozást követően legfeljebb 1 óra elteltével rendelkezésére áll a WiFi szolgáltatás.

wifi lefedettség hőtérképBejelentkezés:

  • Felhasználónév: az olvasójegy / diákigazolvány / egyetemi azonosító kártya száma és a @bibl.u-szeged.hu végződés, mintha csak egy e-mail cím lenne.
    Példa: 132435465@bibl.u-szeged.hu
  • Jelszó: a saját születési dátum: nap (két karakter), hónap (angol hónapnév első három karaktere nagybetűvel), év utolsó két számjegye.
    Példa: ha 2002. október 1-én született, akkor a jelszava 01-OCT-02

A WiFi beállításához a földszinti Tájékoztató pultnál lehet személyesen segítséget kérni, ugyanitt nyomtatott segédanyagok is elérhetőek.

Más egyetemek polgárai az anyaintézményükben szerzett felhasználói név és jelszó párossal tudnak a hálózatra csatlakozni. (Amennyiben egyetemük szintén az eduroam hálózatba kapcsolt intézmény.)

Nem működik, mi lehet az oka?

A leggyakoribb okok, ha a felhasználó be van iratkozva a könyvtárunkba, de eszközét mégsem sikerül csatlakoztatani az eduroam hálózatra:

  • A könyvtárba frissen be- ill. újrairatkozó felhasználó – a számítógépes feldolgozás miatt – a rákövetkező óra első percétől kezdve veheti csak igénybe az eduroam szolgáltatást.
  • A diákigazolványokon két szám is található, a jobb felső sarokban lévő számsor szükséges az aktiváláshoz.
  • Előfordulhat, hogy a beiratkozáskor a születési dátum hibásan került be a felvett adatok közé, ezért egyeztesse adatait a Kölcsönző pultnál.
  • Ha korábban az online katalógus felületén egyedi jelszóra változtatta az alapértelmezett, születési dátumából generáltat, akkor azt kell használnia. Amennyiben elfelejtette, kérjen jelszóemlékeztetőt, vagy a Kölcsönző pultnál vissza tudják állítani az alapértelmezettre.

Mi az eduroam? Bővebb információk

Eduroam szolgáltatás: a nemzetközi együttműködés keretében a programban résztvevő egyetemek egymás diákjai és oktatói számára vezeték nélküli internet-hozzáférést nyújtanak. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói tehát bármely más oktatási intézmény eduroam hálózatára csatlakoztatni tudják eszközeiket, és persze ez visszafele is igaz: ha másik egyetemről jött valaki, és ott rendelkezik érvényes eduroamos felhasználói azonosítóval, akkor azt a mi egyetemünk területén is tudja használni. Könyvtárunkban 2007 decembere óta érhető el ez a hálózat.

Ha a könyvtárlátogató rendelkezik erre alkalmas, WiFire csatlakoztatható eszközzelés az SZTE Klebelsberg Könyvtárba is beiratkozott SZTE egyetemi polgár, akkor azonnal használhatja a vezeték nélküli internetszolgáltatást az eduroam keretében. Könyvtárunknak sajnos nem áll módjában vezeték nélküli internet használatára alkalmas eszközt az olvasó rendelkezésére bocsátani.

Segédletek a beállításhoz

Videós segédletek az euroam hálózatra csatlakozás lépéseivel.

Windows 7 egyszerű beállítás

Windows 7 kézi beállítás

Windows 8 egyszerű beállítás

Windows 8 kézi beállítás

Windows 10 egyszerű beállítás

Windows 10 kézi beállítás

Android 5.1 beállítás

Android 7.0 beállítás

 

Írásos segédletek (PDF) a wifi beállításról különböző platformokon: