Kötetbemutató – az Akadémiai Kiadó új digitális sorozatának bemutatója: Betekintés különféle tudományokba – 92. Ünnepi Könyvhét

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kötetbemutató – az Akadémiai Kiadó új digitális sorozatának bemutatója: Betekintés különféle tudományokba – 92. Ünnepi Könyvhét

2021 szeptember 7 4:00 du. - 5:00 du.

Betekintés különféle tudományokba – az Akadémiai Kiadó új digitális sorozatáról a kötetek szerzői – Hévizi Ottó, Kokas Károly, Lente Gábor, Maróthy Szilvia – mesélnek. A sorozat minden kötete más tudományterületre enged betekintést egy szakértő segítségével.

Moderátor: Pomázi Gyöngyi, a sorozat szerkesztője

Fülszöveg:
A sorozat betekintést nyújt különböző tudományokba, szakterületekbe röviden, tömören, élvezetesen. Célja, hogy a témát kevéssé vagy alig ismerő olvasó megértse, mi ennek a területnek a lényege, illetve miért fontos a közös emberi tudás szempontjából.
A szerzők a téma szakértői, kiváló szakemberek, akik szeretik a tárgyukat, elkötelezettek, meggyőzően tudnak írni a kiválasztott címben foglaltakról.
Egy-egy „betekintés”, bár nem kíván átfogó képet adni az adott tudományterületről, nem futó és felületes bepillantás, érzékelteti a terület mélységét és összetettségét. A szerző (szubjektív) kalauzolása közel hozza az olvasót a szakterülethez. Nem titkoltan kedvcsináló, szellemi kalandozást, gondolkodást serkentő mű.
A Betekintés elgondolói és megvalósítói azt vallják, hogy a más tudásterületekről szerzett és befogadott tudás gazdagítja az elmét, ösztönzőleg hat a gondolkodásunkra, és nem utolsósorban új területeket felfedező, minőségi időtöltés.

Az esemény az Ünnepi Könyvhét Szeged oldalon.

Részletek

Dátum:
2021 szeptember 7
Időpont:
4:00 du. - 5:00 du.
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Szervező

SZTE Klebelsberg Könyvtár Zenei Gyűjtemény

Helyszín

AudMin. – SZTE Klebelsberg Könyvtár, földszint
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép