SCI-eszta tudománytörténeti minitárlat és kvízjáték

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

SCI-eszta tudománytörténeti minitárlat és kvízjáték

2018 november 15 - 2018 december 14

A tudományos könyvtárak és könyvtárosok különleges felelőssége, hogy segítsenek eligazodni a tudományos, ismeretterjesztő és áltudományos írások, információk között.
Ennek jegyében hozta létre az SZTE Klebelsberg Könyvtár 2017 februárjában a Science Szieszta vagy röviden csak SCI-eszta gyűjteményt, amely az élet- és természettudományok köréből kínál ismeretterjesztő műveket. A IV. emeleti olvasóterem hátsó részében öt fő területen (biológia, egészség, tudomány/technika, környezet, junior), több, mint 650 könyv áll rendelkezésre. A harmadik emeleti olvasóteremben lévő kiállítással igyekeztünk egy rövid áttekintést nyújtani a sokszínű tudományágak legfőbb ismeretterjesztési módszereiről és alakjairól. Ehhez kapcsolódik játékunk.

Kitölthető: december 5-én 22.00-ig. A sorsolás december 6-án lesz. A Mikulás három helyes megfejtőnek könyvajándékot tesz a csizmájába: választhatnak egy egész polcnyi könyv közül a Tájékoztató pult mögötti polcról, a többi hibátlanul válaszolónak pedig apró meglepetéssel kedveskedik.

Részletek

Kezdés:
2018 november 15
Vége:
2018 december 14
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Szervező

SZTE Klebelsberg Könyvtár

Helyszín

SZTE Klebelsberg Könyvtár
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép