Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sinkó György 100 emlékkiállítás

március 22 10:00 de. - szeptember 30 12:00 de.

100 éve született Sinkó György Liszt-díjas operaénekes, Érdemes művész, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja, kiállításunk alakja és munkássága előtt tiszteleg.

„Az opera szerelmeseit bizony zavarba ejti, mely arcát is idézzék föl. Nevének hallatán a Don Carlos rettegett és rettegő Fülöp királya, A végzet hatalmának Guardianja vagy a Nabucco jövendölő Zakariása éppoly feledhetetlen operai estékre emlékeztetnek Sinkó György rendkívüli tehetséggel, művészi elhivatottsággal megálmodott és kifaragott hősei közül, mint az Aida pince mélységű basszusszólamára alámerülő Ramfis királya, a Bohémélet jó lelkű filozófusa, a Turandot sorsüldözött Timur fejedelme vagy a bölcs Sarastro és Rocco és Gremin, a zsémbes Leporello és a furfangos Dulcamara, a fondorlatos Basilio és a rideg Kékszakállú, és Koncsak kán és Daland és Osmin. Dőre próbálkozás fölkeresni valamennyit. Az opera maszkot levetve Sinkó György elénekelte az oratóriumirodalom igényes szólamait is Beethoven IX. szimfóniájában, Mozart Requiemjében, a János passióban, az Évszakokban, a Júdás Makkabeusban, a Budavári Te Deumban.”

(Forrás: Délmagyarország)

A kiállítás a művész hagyatéki anyaga, illetve a Szegedi Nemzeti Színház fotóarchívuma felhasználásával készült. Az esemény könyvtárunk és az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar közös rendezvénye.

A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében június végéig látogatható.

 

Részletek

Kezdés:
március 22 10:00 de.
Vége:
szeptember 30 12:00 de.
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/896014518331920

Szervezők

SZTE Klebelsberg Könyvtár Zenei Gyűjtemény
SZTE Bartók Béla Művészeti Kar

Helyszín

BiblioTéka kiállítótér (földszint)