MEDLINE Complete és CINAHL Complete

Kérésünkre legfontosabb tartalomszolgáltatónk 60 napra megnyitotta számunkra a MEDLINE Complete teljes szövegű orvostudományi adatbázist és a CINAHL Complete ápolástudományi adatbázist, támogatva ezzel munkánkat.

A MEDLINE Complete adatbázis szakmailag irányadó orvosi információt szolgáltat az orvostudomány, a beteggondozás, a fogászat, az állatorvostan, az egészséggondozási rendszer és a preklinikai tudományok stb. területéről. A MEDLINE Complete a MeSH (Medical Subject Headings) indexelést használja. A MEDLINE Complete a világ legátfogóbb forrása a teljes szövegű orvosi folyóiratok tekintetében, több mint 1800 folyóiratot tartalmaz.

A CINAHL(R)Complete a világ legátfogóbb teljes szövegű e-folyóirat forrása az ápolás és betegellátás témakörében. A CINAHL adatbázis több mint 1300 folyóirat teljes szövegét tartalmazza. A CINAHL indexben szereplő, leggyakrabban olvasott folyóiratok közül számosnak a teljes szövegű változatát magában foglalja – embargó nélkül.

Az új tartalmak az Online források közös keresőjéből (EDS) érhetőek el.

A hozzáférés 2020. június 9-ig tart, és egyetemi hálózaton belülről vagy otthonról proxy szolgáltatásunk segítségével használható.

Kérdéseiket, problémáikat az E-help-en várjuk.

Medline Complete