SZTE Elektronikus Tananyag Archívum

SZTE Elektronikus Tananyag Archívum
A könyvtárunk felhasználói körében jól ismertek Contenta repozitóriumaink. Ezek sorát most egy oktatási anyagok, elektronikus tananyagok begyűjtésére és feltárására hivatott külön repozitóriummal bővítjük.

Ez az új repozitórium, az ETA.

Az SZTE Elektronikus Tananyag Archívum a Szegedi Tudományegyetemen keletkezett és folyamatosan keletkező elektronikus tananyagok központi gyűjtőhelye. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár üzemeltetésében működő komplex oktatási repozitórium tehát a Contenta repozitóriumrendszer része. Az SZTE Open Online Oktatás (SZTE O3) stratégia megvalósításának részeként az archívum feladata az egyetemen keletkezett tananyagok hosszú távú megőrzésének biztosítása, szakszerű feldolgozása és szolgáltatása.

A tananyag archívum gyűjtőkörébe tartozik minden oktatással kapcsolatos tananyag és ezekhez kapcsolódó segédanyag, legyenek azok akár online oktatási csomagok, jegyzetek, tankönyvek, prezentációk, oktatási témájú képi, audió- vagy videótartalmak. (Mindezekről bővebben olvashat a szolgáltatás információs oldalán).

Az egyetemi oktatók és a könyvtári adminisztrátorok által feltöltött anyagok több szintű jóváhagyás után kerülnek be az adatbázisba, ahol a felhasználók jogosultságuknak megfelelően érhetik el a tananyagokat.

A repozitórium kialakítása az egyetemi EFOP 3.4.3 (EFOP-3.4.3-16-2016-00014) projekt keretében történt/történik, így az egyik legfontosabb feladata: az e program keretében fejlesztett hagyományos és online tananyagoknak a befogadása.

Technikai vagy tartalmi segítséget a következő címen kérhet: contenta@bibl.u-szeged.hu

Széchenyi 2020