Hadtörténeti Gyűjtemény

Mi is ez?

A Hadtörténeti Gyűjtemény alapjául az a kb. 1300 angol nyelvű kötet szolgál, amely egy Németországban állomásozó amerikai katonai alakulat tulajdonában volt. Az egység leszerelése után a könyvtár  Király Béla akkori parlamenti képviselő közvetítése nyomán Magyarországra került.
Az anyag rendszerezése 1993 végén kezdődött el.
A gyűjtemény folyamatosan bővül: egyrészt új beszerzéseinkkel, másrészt beállításra kerülnek olyan korábban vásárolt művek, amelyek témájukban beleillenek a kollekcióba.

Hol találom?

A gyűjtemény a 2. emeleti olvasóteremben (Történettudományi szakolvasói tér) kapott helyet, anyaga a könyvtár teljes nyitvatartási idejében elérhető.

Kit keressek?

Aranyi Zoltán
0.013 szoba
Tel.: +36 62 546-624
E-mail cím: aranyi@ek.szte.hu

Hogyan használhatom?

A Hadtörténeti Gyűjtemény valamennyi könyve visszakereshető a könyvtár katalógusában.
A gyűjtemény zöme korlátozottan kölcsönözhető illetve helyben használható, a többes példányok kölcsönözhetők, ezek egy része szabadpolcos, másik fele raktári anyag. Jó tudni, hogy több műből vannak raktári példányok is, ezek nagyon kevés kivételtől eltekintve szintén kölcsönözhetők.
A gyűjtemény honlapján elérhető a folyamatosan bővülő, a gyűjtemény könyveit közel 100%-ban felsoroló és bemutató oldal témakörök szerint.

Részletes információk

A gyűjteményről
A gyűjtemény használati rendje és jelzetei
Virtuális kiállítások