Dante700: virtuális kiállítás

Dante halálának 700. évfordulója alkalmából könyvtárunk a Dante mindenekelőtt című virtuális kiállítással kíván tisztelegni Dante Alighieri alakja előtt.

A magyarországi programokat tekintve a november 16-a és 19-e között megrendezett Dante-konferencia a két helyszínen megrendezett előadásaival  (Szeged és Budapest) tiszteleg a Sommo Poeta alakja előtt. Szeged a magyarországi dantisztika egyik legfontosabb helyszíne: évtizedek alatt felhalmozott szenvedélynek és tudásnak köszönhetően Szeged a nemzetközi irodalom tekintetében is jegyzett. Kiállításunk célja ilyen szemmel is bemutatni az SZTE Klebelsberg Könyvtárban található Dante-szakirodalom és Dante-művek válogatásán keresztül anyagunkat, illetve annak egy részét, egy kis művészeti kitekintéssel együtt, amelyben a szegedi vonatkozások szintén megtalálhatóak.

Virtuális kiállításunk másik fő célja a népszerűsítés, hiszen Dante folyamatosan velünk él: aktualitása semmit nem csökkent az évszázadok múlásával – és erre rá is szeretnénk mutatni, kiemelve néhány érdekesebb és talán kevésbé ismert részletet a nagyközönség számára.
A kiállítást készítette: Pálfy Anna és Kiss Zsuzsanna.

Közzétéve: 2021. november 11.