Az elemek nyomában – minikiállítás és játék

Események betöltése

« Összes Események

Az elemek nyomában – minikiállítás és játék

április 29 8:00 de. - május 31 10:00 du.

Mengyelejev orosz kémikus az 1860-as években egy tankönyv elkészítésén dolgozott, melyben a kémia alapjait szerette volna összegyűjteni. Eme munkája során alkotta meg a kémiai elemek rendszerezésére szolgáló, ma is használatos periódusos rendszer ősét. Legelőször éppen 150 évvel ezelőtt nyomtatta ki és mutatta meg más tudósoknak is a művét.
Ezért az ENSZ Közgyűlése és az UNESCO – több nemzetközi tudományos szervezet kezdeményezésére – úgy határozott, hogy 2019 legyen A PERIÓDUSOS RENDSZER NEMZETKÖZI ÉVE.

Ehhez kapcsolódva minikiállítást rendeztünk a harmadik emeleti olvasóteremben a SCI-eszta polc mellett, és hozzá kapcsolódó játékot is hirdetünk.
Nézd meg a kiállítást, és játssz velünk! A helyesen válaszolók között két ajándékcsomagot sorsolunk ki, amelyekben lesz kitűző, jegyzetfüzet, toll és többek között pendrive is. :)

Kitölthető: május 31-én 22.00-ig, a sorsolás június 3-án lesz. A helyes válaszokat az esemény Facebook oldalán tesszük közzé, a nyerteseket pedig e-mailben értesítjük. A nyereményeket átvenni csak személyesen lehet majd, postázni/elküldeni nem tudjuk.

A kiállítás megtekinthető a harmadik emeleti olvasóteremben április 29. és május 31. között.

 

 

 

Részletek

Kezdés:
április 29 8:00 de.
Vége:
május 31 10:00 du.
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Szervező

SCI-eszta

Helyszín

SZTE Klebelsberg Könyvtár
Ady tér 10.
Szeged, 6722 Magyarország
+ Google Térkép