Repozitóriumi közös kereső

Örömmel tudatjuk, hogy egy EFOP pályázat segítségével megvalósult repozitóriumaink tartalmának egy felületen való lekereshetősége. Az egyre gyarapodó repozitórium-együttes sok év óta népszerű szolgáltatása az SZTE Klebelsberg Könyvtárnak, ami ma már 11 különböző repozitóriumot tartalmaz és a “Contenta” összefoglaló név alatt vált ismertté.

A közös kereső jelenleg az alábbiakat tartalmazza:

🔸 SZTE Doktori Repozitórium
🔹 SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium
🔸 SZTE Elektronikus Tananyag Repozitórium
🔹 SZTE Képtár és Médiatéka
🔸 SZTE Miscellanea Repozitórium
🔹 SZTE Publicatio Repozitórium
🔸 SZTE Tiszatáj Archívum
🔹 SZTE UnivHistória Repozitórium

A katalógus, az online források  után ez lett a könyvtári honlap közepén a harmadik lekérdezési  lehetőség, a “Contenta közös kereső” gomb alatt. Aki külön címen is el szeretné érni, hivatkozni akar rá, az itt találja: https://contentas.bibl.u-szeged.hu
A kereső ún. facettás rendszerű, mint a katalógusunk is: ez azt  jelenti, hogy különféle gombokkal/kapcsolókkal a bal szélen ki és be  lehet kapcsolni a szempontokat, így gyorsan szűkíteni lehet a már megtörtént keresést is. Az oldal alján pedig egy egészen részletes “keresési segédlet” áll  rendelkezésre, amit ajánlunk tanulmányozásra. Reméljük hasznosnak találja majd minden felhasználónk és ha észrevételük van, akkor a contenta@ek.szte.hu címen várjuk azt. Napközben,  törzsidőben a honlapi chat szolgáltatás is alkalmas (amikor aktív) a keresőről való konzultációhoz is. Mindenkinek eredményes kutatást kívánunk!

Közzétéve: 2020.09.10.