Egyetemi Gyűjtemény

Mi is ez?

Az Egyetemi Gyűjtemény küldetése: gyűjteni, feldolgozni, szolgáltatni és megőrizni mindazon dokumentumokat, amelyek a Szegedi Tudományegyetem múltjával és jelenével kapcsolatba hozhatók, és amelyek a jövő nemzedékének is értékes adalékokkal szolgálhatnak a témában. Gyűjtőkörébe ennek megfelelően a következők tartoznak: fényképek, sajtóközlemények, monográfiák, disszertációk és tárgyi emlékek.

Hol találom?

A gyűjtemény állománya nem különül el egy helyen, nagyrészt a könyvtár raktáraiban található, így az érdeklődök számára szabadon nem hozzáférhető. Az előzetes tájékozódást több elektronikus adatbázis segíti és a gyűjtemény munkatársai is tájékoztatással szolgálnak. A különgyűjtemény munkatársait az épület jobb szárnyának földszintjén, az Átrium végén a a Zenei Gyűjteménnyel közösen működtetett helyiségben lehet elérni hétköznap 8 és 16 óra között.
A gyűjtemény raktári állománya a könyvtár teljes nyitvatartási idejében használható.

Kit keressek?

Pálfy Anna
3.003 szoba
Tel.: +36 62 546-679
E-mail cím: anna.palfy@ek.szte.hu
Pap Kornélia
0.001 szoba
Tel.: +36 62 546-651
E-mail cím: nelli.pap@ek.szte.hu
Dr. Tasiné Dr. Csúcs Ildikó PhD
0.001 szoba
Tel.: +36 62 546-651
E-mail cím: ildiko.tasine@ek.szte.hu
Publikációs lista

Hogyan használhatom?

Mivel az Egyetemi Gyűjteménybe tartozó nyomtatott dokumentumok jórészt zárt raktárakban vannak, használat előtt ezeket onnan a könyvtár katalógusán keresztül ki kell kérni. A gyűjtemény dokumentumai csak helyben használhatók!

Részletes információk

A gyűjteményről
Linkgyűjtemény