Hispanisztika Gyűjtemény

Colección de Estudios Hispánicos e Iberoamericanos  Spanyol oldal

Mi is ez?

A különgyűjtemény, amelyben a többségében spanyol nyelvű szakirodalom mellett magyar, angol, francia nyelvű Latin-Amerikával és Spanyolországgal foglalkozó művek is megtalálhatóak, a Hispanisztika Tanszék kiterjedt nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően dinamikusan gyarapodik. A hispán kultúrkörhöz tartozó országok nagykövetségein és konzulátusain kívül mintegy 15 külföldi egyetem hispanisztika kutatással foglalkozó tudományos műhelyével élő a kiadványcsere-kapcsolat. Emellett folyamatosan bővül a különgyűjtemény szakolvasói és raktári állománya a hispán civilizációt kutató magyar szakemberek és a tanszék hallgatóinak egyéni adományaival is.

Hol találom?

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár Hispanisztika Gyűjteménye mintegy 10000 kötetet foglal magába, amelyből 5100 kötet a 2. emeleti olvasóteremben (Történettudományi szakolvasói tér), a 21/1-es sortól került elhelyezésre, a fennmaradó rész pedig a raktárban található. A gyűjtemény anyaga a könyvtár teljes nyitvatartási idejében használható.

Kit keressek?

Kiss Zsuzsanna
0.015 szoba
Tel.: +36 62 546-625
E-mail cím: zsuzsanna.kiss@ek.szte.hu

 Hogyan használhatom?

Az oktatásban nélkülözhetetlen tananyagok „tk” kölcsönzési kódot kaptak, tehát 4 hétre kölcsönözhetők és nem hosszabbíthatók. A nyelvkönyvek, irodalmi témák és szerzők többségénél szabadabb a kölcsönzés, mert több példány is rendelkezésünkre áll.  A Hispanisztika Gyűjtemény szakolvasói feldolgozottsága teljes, könyvtár katalógusa tartalmazza annak teljes anyagát. Egyelőre elsősorban szerzőre és címre vonatkozóan eredményes a keresés, a tárgyszavas feldolgozás még folyamatban van.

Részletes információk

A gyűjteményről
A gyűjtemény tagolódása és jelzetei
Linkgyűjtemény