Keleti Gyűjtemény

Mi is ez?

A gyűjtemény az Altajisztikai Tanszék egykori könyvtárának és több kiváló orientalista könyvhagyatékának egyesítésével jött létre 2004 végén. Közel 50.000 dokumentumot számláló állományával a nemzetközileg is ismert és elismert különgyűjtemények közé tartozik.
A gyűjtemény feladata, hogy elősegítse a Szegedi Tudományegyetemen folyó orientalisztikai jellegű kutatások végzését, összegyűjtse, és gondozza az orientalisztikára és a magyar őstörténetre vonatkozó ismeretanyag elsajátításához szükséges magyar és nemzetközi szakirodalmat.

Hol találom?

Az állomány a könyvtár földszintjén található, bejárata az Átrium Batthyány utca felőli végéből nyílik. A gyűjteményt az SZTE Klebelsberg Könyvtár valamennyi beiratkozott olvasója használhatja. Hétköznapokon 8 és 16 óra között látogatható, szombaton zárva tart.

Kit keressek?

Balogh László
0.003 szoba
Tel.: +36 62 546-653
E-mail cím: laszlo.balogh@ek.szte.hu
Publikációs lista
Katona-Kiss Attila
0.003 szoba
Tel.: +36 62 546-653
E-mail cím: attila.katona.kiss@ek.szte.hu
Publikációs lista

 Hogyan használhatom?

A Keleti Gyűjtemény állományának feldolgozottsága közel 100 százalékos, az érdeklődők a könyvtár katalógusában kereshetnek a már feldolgozott munkák bibliográfiai adataira.
Egyes hagyatéki állományrészek fokozott védettséget élveznek, ezért az ide tartozó dokumentumok csak helyben olvashatók. A katalógusban minden ilyen jellegű korlátozás jelezve van. Minden más dokumentumra a könyvtár általános kölcsönzési feltételei érvényesek.

Részletes információk

A gyűjteményről
A gyűjtemény jelzetei