Osztrák Könyvtár

Österreich-Bibliothek  osztrák oldal

Mi is ez?
Az Osztrák Könyvtár, mely indulásakor, az Osztrák Köztársaság értékes ajándékaként ca. 3000 dokumentumot tett ki, jelenleg több mint 9000 kötet könyvből áll. A gyűjtemény fő profilját és közel felét az irodalomtudomány és a 19-21. század osztrák irodalma képezi.
Bibliográfiák, adattárak, lexikonok, szakszótárak, kézikönyvek, valamint forrásmunkák és feldolgozások állnak egy-egy téma kutatóinak rendelkezésére.
A különgyűjtemény könyvanyagát az Osztrák Könyvtár folyóiratai egészítik ki, valamint tanszéki kezelésben videó- és magnókazetták, CD-ROM-ok, DVD-k.

Hol találom?

A gyűjtemény a könyvtár 3. emeleti olvasóteremben (Nyelvi és irodalomtudományi szakolvasói tér) különgyűjteményként, szakrendben felállítva, a könyvtár minden olvasójának rendelkezésére áll: fogadja Szeged felsőoktatási intézményeinek oktatóit, kutatóit és hallgatóit, valamint a város minden érdeklődő olvasóját a könyvtár teljes nyitvatartási idejében.

Kit keressek?

Dobos Eszter
0.022 szoba
E-mail cím: eszter.dobos@ek.szte.hu

 Hogyan használhatom?

A könyvtár katalógusa tartalmazza az Osztrák Könyvtár anyagát is, lehetővé téve a szerzői, cím szerinti és tárgyszavas keresést. A könyvek címkéjén lévő leltári számot bevezető “OK’-betűjel (Osztrák Könyvtár) a gyűjteményhez tartozás megkülönböztetésére szolgál, és orientálja az olvasót, hol találja meg az illető művet. Az eligazodást feliratok is segítik.

Részletes információk

A gyűjteményről
A gyűjtemény újdonságai
A gyűjtemény könyvei
A gyűjtemény folyóiratai
Képek a gyűjteményről
Linkgyűjtemény