Nyitvatartás


A Kölcsönző hétfőtől péntekig 8:00-22:00, szombaton 9:00-20:00 tart nyitva. Vasárnap zárva tart.

 

Szokásos (évközi) nyitvatartás

Olvasói terek

Hétfő – Péntek Szombat Vasárnap
Kölcsönző 8 – 22  

9 – 20

 

ZÁRVA
Olvasói terek
I. és III. emeleti számítógépes termek
Egyetemi Gyűjtemény, Keleti Gyűjtemény, Régi Könyvek Tára, Zenei Gyűjtemény 8h – 16h ZÁRVA

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy minden hónap első hétfőjén a könyvtár a számítógépes kabinetekben és az egyéb olvasói terekben végzett karbantartási munkák miatt 12 órakor nyit. Ettől eltérő hétfői nyitvatartás lehet érvényes pl. tanévkezdésre, vizsgaidőszakra eső első hétfők vagy a nyári nyitvatartás esetében. Információt az aktuális változásokról honlapunk hírei között és a fenti naptárban találnak.

A szakolvasótermekben található különgyűjtemények (Európai Dokumentációs Központ, Hungarika Gyűjtemény, Hadtörténeti Gyűjtemény, Hispanisztika Gyűjtemény, Osztrák Könyvtár) anyaga az olvasói terek nyitvatartási idejében használható.

A Társadalomelméleti Gyűjtemény szakolvasóteremben lévő része (1. em.) az olvasói terek nyitvatartási idejében hozzáférhető, azonban a gyűjtemény raktári anyagából 16 és 19 óra között, valamint szombaton csak az előzetes megbeszélés alapján kikészített dokumentumok használhatók.

A Régi Könyvek Tára és Kézirattár csak a gyűjteményt kutatók számára látogatható. Gyűjteménybemutatást csoportok előzetes egyeztetés után vehetnek igénybe.

Egyetemi polgárok részére a Kölcsönző zárását megelőző 2 órában ún. rövid (éjszakai) kölcsönzés vehető igénybe. Az így kikölcsönzött könyveket kérjük, a legközelebbi nyitásra szíveskedjenek visszahozni.

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy az aktuális zárás előtti 15 percben a biztonsági őrök már csak rendkívül indokolt esetben engednek be látogatókat a biztonsági kapukkal határolt területre.

Kérjük felhasználóinkat annak figyelembe vételére is, hogy a bezárás időpontja minden helyben történő szolgáltatás leállását jelenti. Kölcsönzési szándékuk esetén ajánlatos tekintetbe venni az esetleges sorban állási időt, ezért a kölcsönözni kívánt művekkel célszerű 20-30 perccel a zárás előtt a Kölcsönzőt felkeresni.