Beszerzés egyetemi egységek számára

Az SZTE Közbeszerzési Szabályzatának megfelelően az SZTE Klebelsberg Könyvtár az SZTE Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzített feladatai ellátásával kapcsolatos beszerzéseket folytatja le a teljes egyetem számára:

  • Nyomtatott és elektronikus könyvek, kották;
  • Nyomtatott és elektronikus folyóiratok, újságok, magazinok;
  • Szakirodalmi és tudományos adatbázisok;
  • Az egyetem szakirodalmi és tudományos feladatellátásához szükséges, könyvtári szolgáltatási körhöz kapcsolódó rendszerek, szolgáltatások: elektronikus források menedzselését, tudománymetriát, plágiumdetektálást támogató eszközök;
  • DOI számok;
  • Open Access tudományos publikációk megjelenési díja (APC).

Az igényléseket értékhatártól függetlenül közvetlenül az SZTE Klebelsberg Könyvtár felé kell továbbítani. A beszerzéshez szükséges egyeztetéseket, a jóváhagyások beszerzését és az ügyintézést a könyvtár folytatja le.

Tekintve, hogy az egyéni és az intézményi árszabás közt jelentős különbség adódhat, kérjük a megrendelő egységeket, hogy a megrendelés leadása előtt kérjenek árajánlatot a megadott elérhetőségeinken. Az árajánlat kézhezvételét követően, kérjük töltsék ki az alábbi beszerzési igénylőlapot és a megfelelő beszerzéstípusra vonatkozó mellékletet. A témaszámot is tartalmazó, a kötelezettségvállaló és a pénzügyi ellenjegyző által egyaránt aláírt és pecséttel ellátott dokumentumokat az SZTE Klebelsberg Könyvtárba (Ady tér 10.) papíron kérjük beküldeni.

A fenti szabályok a VIP és a Projekt VIP kártyás kifizetések esetén is kötelezőek, összhangban az SZTE VIP kártya kezelési szabályzatának 6.1-es pontjával.

Beszerzési igénylőlap (nyomtatott és e-könyv, nyomtatott és elektronikus bel-, és külföldi folyóirat, adatbázis, OA-publikációs díj, DOI) letöltése.


Belföldi beszerzésKönyvek
melléklet könyvrendeléshez
+36 62 546-654

1.025-ös iroda

Belföldi folyóiratok
melléklet belföldi folyóirat-rendeléshez
+36 62 546-655

1.022-es iroda

 


Külföldi beszerzésE-könyvek
melléklet e-könyv megrendeléshez
+36 62 343-029

2.026-os iroda

Elektronikus, ill. külföldi folyóiratok
melléklet elektronikus ill. külföldi folyóirat-rendeléshez
+36 62 343-029

2.026-os iroda

Adatbázisok
melléklet adatbázis megrendeléshez
+36 62 343-029

2.026-os iroda


DOIIntézeti / tanszéki témaszámra történő Open Access publikáció
Igénylőlap nyílt publikációs számlához (csak egyszer kell kitölteni)

Egyetemi Open Access publikációs támogatás
Tájékoztató, igénylés
+36 62 343-029
oa@bibl.u-szeged.hu
2.026-os iroda

DOI
Tájékoztató, igénylés
+36 62 343-029
doi@bibl.u-szeged.hu
2.026-os iroda

 


A Közbeszerzési Szabályzat IV. 1. pontjában részletezett szabályok szerint az egységek 200.000 Ft értékhatárig saját hatáskörben is végezhetnek beszerzéseket. Kivételes esetben a könyvtári feladatokat érintő beszerzések esetén erre az SZTE Klebelsberg Könyvtár a mellékelt igénylőlap alapján adhat jóváhagyást.

Igénylőlap dokumentumbeszerzésre saját hatáskörben