E-könyvek

A tanulásban, oktatásban, kutatásban alapvető online forrásokat az egyetem által vásárolt, előfizetett vagy megbízható forrásból származó szabad e-könyvek is gazdagítják. Ezek cím szerint keresve megtalálhatóak a katalógusunkban és az Online források keresője, vagyis az EDS-ben (EBSCO Discovery Service) is.

Ha egy bizonyos e-könyvet keresünk, akkor érdemes a Publication Finder nevű keresőt használni (az EDS menüsorában található E-források menüből is elérhető). Itt lehetőség van tudományterületek közti böngészésre is.

Ebsco Academic E-book CollectionA legnagyobb könyvcsomagunk az EBSCO Academic E-book World Wide Collection, amely több tudományterületet átfogóan tartalmaz tudományos (és kis számban szórakoztató) e-könyveket is. Jelenleg több, mint 140 ezer e-könyvet tartalmaz.

Az online dokumentumok használatára vonatkozó legfontosabb szabályok:

  • korlátozott mennyiségű adat tölthető le / nyomtatható ki, egy példányban (pl. egész könyvek nem, csak fejezetek) személyes használatra, kutatás, tanulás céljából. A letölthető mennyiség könyvenként változó.
  • az elmentett / kinyomtatott anyagot továbbadni nem jogosult felhasználónak  tilos
  • a tartalmat  módosítani nem szabad
  • idézni a forrás megjelölésével lehet

Segédanyag az e-könyvek használatához

Online forrásaink csak egyetemi IP tartományból érhetőek el. A Könyvtárba beiratkozott egyetemi polgárok számára proxy-szolgáltatásunk biztosít távoli elérést.

E-könyveink listája abc rendben

E-könyveink listája tematikusan

Kérdéseiket, problémáikat az E-help-en jelezhetik nekünk.

A könyvtár könyvajánlójában az e-könyveinkről is találhatók leírások.