Elektronikus Vizsgáztató Rendszer hallgatóknak

Az Elektronikus Vizsgáztató Rendszer célja, hogy megkönnyítse az oktatók munkáját, illetve leegyszerűsítse és felgyorsítsa a diákok számonkérését. Különösen nagy segítség lehet sok hallgató egyidejű teszt alapú vizsgáztatása esetén.

EVR Vizsgáztató

Indításakor amennyiben az adott gépről az adott időpontban engedélyezett a vizsgázás, egy bejelentkező ablak jelenik meg, melyben a megfelelő vizsga kiválasztása után meg kell adni az azonosításhoz szükséges adatokat.

Ez kétfélekeppen konfigurálható: lehet a vizsgázó neve és EHA kódja vagy egy tetszőleges karaktersorozat. Ha nincs engedélyezett vizsga, akkor ez az ablak nem jelenik meg. Sikeres bejelentkezés után egészen a vizsga beadásáig nem fogunk tudni sem kilépni, sem ablakot váltani vagy azt bezárni. A szerver által visszaküldött a tesztsorból egyénenként legyártott vizsgasort megjeleníti és ekkor a vizsga elkezdődik. A lap alján egy óra mutatja a vizsga kitöltésére fordítható hátralévő időt, mely az utolsó 5 percben piros színűre vált. A kérdések mindaddig pirossal vannak feltüntetve, amíg valamilyen a feladatban definiált minimum és maximum közötti választ nem adunk rá. A teszt állapotáról 2 percenként biztonsági másolat készül, ami biztosítja azt hogy ha egy gép újraindul, meghibásodik, stb. akkor egy újbóli bejelentkezéssel folytathassuk a munkánkat.

Óra

A kitöltés végeztével a beadás gombra kattinthatunk. Ekkor figyelmeztetés kapunk, ha esetlegesen nem adtunk meg választ egy vagy több kérdésre, így innen még visszaléphetünk és korrigálhatunk.

EVR Vizsgáztató kliens

Ha mindenre választ adtunk vagy nem akarunk tovább dolgozni, akkor beadhatjuk a vizsgalapot, ezzel lezárva a vizsgát. Ekkor újbóli belépésnél nem engedi a rendszer, hogy újabb kitöltetlen vizsgalapot kapjunk.

EVR Vizsgáztató kliens

Feladattípusok
Igaz-hamis állítás.
Igaz-Hamis állítás

Állítás kiegészítése.
Állítás kiegészítése

Helyes megoldás kiválasztása zárt listából.
Helyes megoldás kiválasztása zárt listából

Helyes megoldás kiválasztása listából.
Helyes megoldás kiválasztása listából