Kilépő oktatók/dolgozók tartozásainak rendezése, a távozási lap leigazoltatása

A foglalkoztatotti jogviszony (bármilyen okból történő) megszűntekor az SZTE GF által rendszeresített Távozási lap dokumentumon személyesen kell igazoltatnia a dolgozónak, hogy nincs semmiféle könyvtári tartozása.

Ezt az igazolást csak akkor tudjuk kiadni, ha előzetesen a dolgozó minden könyvtári könyvet visszahozott és esetleges pénzbeli tartozásait is rendezte. Ennek ellenőrzése és lebonyolítása akár több hetet is igénybe vehet, ezért kérjük érintett olvasóinkat, hogy kilépésüket időben jelezzék az SZTE Klebelsberg Könyvtára felé.

Az ügyintézés menete a következő:

 1. Kérjük,
  • ellenőrizze, hogy számítógépes nyilvántartásunk szerint mely könyvek vannak Önnél kölcsönzésben, és ezeket hozza vissza a Kölcsönző pulthoz;
  • a könyvek visszahozatalával egyidőben rendezze esetleges pénzbeli tartozásait is.
 2. Keresse meg az illetékes szakrefenst (Ön könyvtárosa) és tájékoztassa a kilépésről.
  • A szakreferenstől tételes listát kap az Önnél lévő egyéb, nem az SZTE Klebelsberg Könyvtár számítógépes rendszerével kikölcsönzött dokumentumokról.
   Ez lehet pl. letét, korábbi, tanszéki könyvtárból történt kölcsönzés, a tanszéki könyvtár beköltözésekor listázott címek stb.
  • A szakreferens a vele egyeztetett időben és módon, tételesen veszi át Öntől a Könyvtárba átvételi elismervénnyel/listával együtt behozott dokumentumokat.
 3. Valamennyi könyvtári tartozás rendezését követően, kérjük, keresse föl a Kölcsönző pultot a könyvtár nyitvatartási idejében, hétköznapokon 8 és 16 óra között, ahol kiállítják az igazolást Önnek.