Online folyóiratok, könyvek, adatbázisok

Témakeresés

Az előfizetett és ingyenes online folyóirataink és adatbázisaink megtalálhatóak a katalógusunkban is, de legfontosabb keresőfelületük az Online források keresője, vagyis a Summon Discovery.

Fontos tudni, hogy az Summon cikkszinten keresi a folyóiratainkat, tehát témakeresésre használjuk elsősorban.

Folyóirat és könyv keresés

Ha egy bizonyos folyóiratot vagy könyvet keresünk, akkor érdemes a Summon kiegészítését a eBooks, eJournals A-Z keresőjét használni. Itt lehetőség van tudományterületek közti böngészésre is. Fontos, a platform csak a külföldi online folyóiratainkat, és könyveit tartalmazza. Magyar nyelvű online tartalmak esetében használja továbbra is a katalógusunkat.

A legnagyobb könyv- és folyóiratcsomagunk az Proquest One Academic, amely több tudományterületet átfog. Jelenleg több, mint 280 ezer elektronikus forrást tartalmaz.

Az online dokumentumok használatára vonatkozó legfontosabb szabályok:

  • korlátozott mennyiségű adat tölthető le / nyomtatható ki, egy példányban (pl. egész könyvek nem, csak fejezetek) személyes használatra, kutatás, tanulás céljából. A letölthető mennyiség könyvenként változó.
  • az elmentett / kinyomtatott anyagot továbbadni nem jogosult felhasználónak tilos
  • a tartalmat  módosítani nem szabad
  • idézni a forrás megjelölésével lehet

Online forrásaink csak egyetemi IP tartományból érhetőek el. A könyvtárba beiratkozott egyetemi polgárok számára proxy-szolgáltatásunk biztosít távoli elérést.

Kérdéseiket, problémáikat az E-help-en várjuk.

Keresés folyóiratokra

Keresés könyvekre