Webmúzeum

Könyvtárunk régebbi, megőrzésre érdemes weboldalainak gyűjteménye. Sajnos a lenti weboldalak egy része még nem érhető el, mivel tartalmaink új szerverre való költöztetése folyamatban van, amint ez megtörtént hozzáférhető lesz az összes archív oldal.


Könyvtári oldalak

Új Egyetemi Könyvtár épül

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár építésének archívuma. Az oldalon ismertetők, képek és videók találhatók az építkezés fázisairól.

SZTE Tanulmányi és Információs Központjának ünnepélyes átadása

Az SZTE Tanulmányi és Információs Központjának ünnepélyes átadása alkalmából készült honlap.

Kiepert-glóbuszok az Egyetemi Könyvtárban

A 2009-ben tartott tudományos munkaértekezlet oldala. Az oldalon megtalálható a glóbuszok története, az előadások anyagai és képgaléria.

Digitális Bölcsészet Szegeden

Az SZTE Klebelsberg Könyvtárban, 2015. október 12-én tartott Workshop honlapja. Téma: a Szegeden több évtizedes múlttal rendelkező digitális bölcsészet jelene és jövője.

MONOKgraphia

Tanulmányok Monok István 60. születésnapjára című kötet letölthető változata. Készült 2016-ban.

Shvoy Kálmán fotóalbumai

Shvoy Kálmán fényképgyűjteménye, mely megidézi az első világháború és a huszas-harmincas évek hangulatát. Az oldal 2000-2001-ben készült.

GREEN Pannónia

A GREEN Pannónia környezetvédelmi oktató programjának oldala. Készült 1998-ban.

Egyetemtörténet

Évfordulós Emlékcsarnok

Az Évfordulós Emlékcsarnok kiállítássorozat egyetemünk korábban élt kiemelkedő tudósainak életművét törekszik bemutatni. Készült 2004-ben.

Professzori Arcképcsarnok

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar professzorainak arcképcsarnoka. A kolozsvári tudományegyetem alapításától (1872) kezdve 2002-ig sorra veszi a kar elhunyt professzorait.

Várostörténet és helytörténet

Szeged története

Az angol és magyar nyelvű oldalon Szegedről és az egyetem múltjáról találhat információkat, képeket. Készült 2001-ben.

Reizner János: Szeged története

Reizner János Szeged története című négy kötetes monográfiájának digitális változata. Az oldal 2004-ben készült.

Pusztaszer története

Nagy Józsefné Pintér Eszter Pusztaszer története című művének oldala. Az oldal 2001-ben készült.

DM Detektor

A 2015-ös Networkshop konferenciára készült kísérleti szolgáltatás, mely a Délmagyarország folyóiratban 1910-1945 között megjelent szegedi repüléstörténettel kapcsolatos cikkek geolokációs adatbázisa.

Történelem

Hadtörténeti Gyűjtemény

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár építésének archívuma. Az oldalon ismertetők, képek és videók találhatók az építkezés fázisairól.A Hadtörténeti Gyűjtemény honlapján tanulmányozható a kollekció szakrendje, bemutatásra kerül a legtöbb mű, valamint egy virtuális kiállítás is megtekinthető. Az oldal 1995-től folyamatosan gyarapszik.

A háború árnyékában

A virtuális kiállítás az 1930-as évek Magyarországába repíti vissza az olvasót. Számos, a korszakot bemutató fénykép és videórészlet érhető el az oldalon. Az oldal 1998-1999-ben készült.

Irodalom és művelődéstörténet

Arany János: Őszikék

A Kapcsos-könyv online elérhető változatán kívül értékelő tanulmányokat, megértést segítő életrajzi információkat, forrásokat, képeket és feldolgozásokat tekinthet meg az oldalon. Készült 2001-ben.

Baka István

Baka István emlékére készült oldal, mely életrajzát és munkásságát mutatja be. Legtöbb írása digitálisan is elérhető az oldalon keresztül. Készült 2006-ban.

Károli Gáspár: Biblia

Könyvtárunkban az 1990-es évek első felében úttörő vállalkozásként elkészült első HTML-kódolású, online elérhetővé tett e-szövegünk: a Biblia, Károli Gáspár magyar fordításában.

Madách Imre

Elektronikus kiállítás Madách drámájáról a művészi illusztrációk és a fordítások tükrében. Készült 2004-ben.

Molnár Ferenc

Molnár Ferenc olasz és magyar nyelvű honlap. A Firenzei Egyetem magyar tanszéke készitette 2006-ban, szegedi informatikai támogatással.

Személyes oldalak

Bakonyi Géza

Bakonyi Géza [1950-2007] személyes oldala. Könyvtárunk volt főigazgató-helyettese és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Könyvtártudományi Tanszékének alapítója.

Kokas Károly

Kokas Károly könyvtárunk informatikai és információs főigazgató-helyettesének személyes oldala.