Felhasználói segédletek


Általános felhasználóképzés

Felhasználóképzéseinket az SZTE hallgatói, oktatói és kutatói számára tartjuk. Ezek a képzések a könyvtári szolgáltatások, a tudományos források és a kutatómunkához elengedhetetlen új segédeszközök használatának részletesebb megismertetését célozzák, használatukhoz nyújtanak segítséget. Munkatársaink az alábbi képzésekre várják az egyetemi polgárokat:

  1. Alapozó: könyvtári katalógus és adatbázisok. Ezt a képzést az egyetem minden karának hallgatói számára ajánljuk. Időtartama: 90 perc, amely során a tanulmányok alatt nélkülözhetetlen könyvtári tudnivalókkal lehet gazdagodni. A képzés két részből áll: egy könyvtári túrából és egy katalógus és adatbázis-használati bemutatóból.
  2. Beavató: megismerkedés az egyes szakterületekre jellemző információforrásokkal. A képzés a különböző szakterületekre jellemző kutatásmódszertani kurzusok tematikájához igazítható, azokat egészítheti ki. Örömmel várjuk az ilyen tematikájú kurzusokat tartó egyetemi oktatók jelentkezését is, hogy hallgatóival együtt könyvtári túrán és felhasználóképzésen vegyenek részt, továbbá szívesen adunk szakmai segítséget a kurzusanyagok könyvtárról szóló részének kidolgozásához.

Jelentkezéskövetkező űrlapon.

Hivatkozáskezelők használata

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár az EndNote Web és a Zotero hivatkozáskezelők használatában nyújt segítséget email-ben, valamint időpont egyeztetést követően személyesen (akár csoportos formában is).

E-mail: endnote@ek.szte.hu

MTMT képzés

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár folyamatosan tart az MTMT kezelését bemutató konzultációkat szerzők és adminisztrátorok számára.

Cutter-kereső

Segédlet a cutter számok előállításához.

Online segédletek

Videós segédletek a könyvtári katalógus használathoz

Videós segédletek az Ebsco Discovery Service (EDS) használathoz